logo-csd-opl-denekamp.gif

De Typecursus

De methode die wij gebruiken is dé leukste om te leren typen. Spelenderwijs leren blind typen met tien vingers. Ons speciale programma is interactief, volledig online, in gamevorm opgezet én heeft een unieke begeleidermodule. In gamevorm leren gaat sneller, zo ok bij het leren typen.

Internet Typecursus Volwassenen

U ziet dat medewerkers naast u op een gemakkelijkAfbeeldingsresultaat voor typingcoursee snelle wijze teksten kunnen invoeren. U vraagt u af waarom kan ik dit niet? U kunt dit ook leren, binnen 6 á 8 weken leert u het toetsenbord ook kennen. 

Welke typecursussen voor de Volwassenen?

De Typecursus zonder begeleiding

Cursuskosten voor deze module is: € 85,--
Als er geen begeleiding is, moet een cursist het programma zelfstandig doorwerken. Discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om alles goed door te werken. Er is geen externe begeleiding, correctie of stimulans. De omgeving, zoals werk, huisgenoten of ouders zal de cursist moeten blijven ondersteunen. 

Zelfstandig thuis werken zonder begeleiding kan best lastig zijn, omdat het veel zelfstandigheid en discipline vergt. Maar het is zeker niet onmogelijk. Uit ervaring kunnen wij vertellen dat het velen lukt om zelfstandig door de eilanden te werken. Klik hier om te reserveren

De Typecursus met online begeleiding van een gekwalificeerde docent

Cursuskosten voor deze module is: € 115,--
Onderzoek wijst uit dat een goede begeleiding belangrijk is voor de voortgang en de resultaten van de cursist. De eindscore van cursisten met persoonlijke of online begeleiding is gemiddeld 15% hoger dan van cursisten zonder begeleiding. Deze cursisten werken ook soepeler door het programma heen vanwege het ontvangen van feedback. Deze typecursus is ook zonder begeleiding te volgen, maar de resultaten zijn bijna altijd beter als er begeleiding is. Klik hier om te reserveren

De Klassikale Typecursus & Tekstverwerken door een gekwalificeerde docent

Cursuskosten voor deze module is: € 145,--
Dit is de online typecursus met klassikale begeleiding door een docent. 1 maal in de week of in de weken naar de les. de overige tijd thuis of op het werk alleen zelfstandig werken/oefenen. Heeft u of uw kennissen interesse? Wilt u met een kennissen groepje deze cursus? Vraag informatie aan, Misschien zitten we bij u in de buurt, of kunnen we in de buurt bezig gaan met deze cursus. Ook is het mogelijk een stuk tekstverwerken in deze cursus mee te nemen. Interesse? Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

Welke typecursussen hebben we voor u of uw kind:

 • Typecursus via Internet
  • Typevaardigheid met begeleiding van docente via internet
  • Typevaardigheid zonder begeleiding van docente
  • Typevaardigheid in de groep, met begeleiding en aanwezigheid van docente
 • Klassikale Typecursus voor uw kind op school
  • Typevaardigheid & Tekstverwerking onder begeleiding en aanwezigheid docente

De typecursussen, hierboven genoemd Typevaardigheid, zijn voor zowel de Volwassenen (XL-versie) als voor de Kids (Kids-versie). Er is voor de volwassenen een andere versie van het programma, dan voor de Kids.

Onderstaand de beschriijving voor de klassikale typecursus op school voor de Kids

Deze Computer typecursus bevat lesstof en oefeningen voor:

 • het examen Computertypen-100 / Tekstverwerken
 • het examen Computertypen-130 Praktijk / Tekstverwerken

Deze cursus sluit aan op de exameneisen van het examenbureau, eisen die gelden vanaf januari 2010. Op de volgende tekst zijn de eisen van de hierboven genoemde examens in het kort weergegeven. In deze cursus kun je je kwalificeren voor één van de beide examens. 

De opdrachten zijn per onderdeel (werkstuk) gegroepeerd. Het is de bedoeling dat de onderdelen afwisselend worden doorgewerkt. Bijvoorbeeld eerst enkele basisopdrachten, dan enkele rapporten, dan enkele email berichten en elke week minstens twee vaardigheidsopdrachten. 
Door het maken van de opdrachten wordt de type snelheid geleidelijk opgevoerd. Daarnaast oefent de leerling met de verschillende tekstverwerkingsfuncties van Word 2007 of hoger.


Deze cursus is inclusief het te gebruiken lesmateriaal, dit lesmateriaal wordt aan het eind van de cursus ingeleverd. Aanbeveling is om thuis op de pc MS-Word 2007 of hoger te hebben. CSD-Opleidingen kan u hiermee behulpzaam in zijn.

Na een ca. 6 lessen zijn alle toetsen "blindelings" te vinden, de cursist is dan vaardig op het toetsenbord. Hierna is het veel oefenen in Ms-word om vaardigheidsproeven en werkstukken te maken, hierdoor ontwikkelen de cursisten de snelheid.

Eenmaal per week les bij CSD is essentieel, in deze lessen worden de technieken en methodes uitgelegd. In de loop van de week kunnen de kinderen thuis deze technieken, methodes in praktijk oefenen.

Inhoudelijk:

16 lessen, totaal 21 uur lesuren 
1 maal in de week bij CSD een les volgen. 
Minimaal 5 dagen in de week gedurende een 20 á 30 minuten thuis oefenen.

Methoden:

Blind typevaardigheid, in een speciaal hiervoor ontwikkeld educatief game-achtig typeprogramma
Tekstverwerken in MS-Word 2010 of hoger

Examen:

 • Voor het Diploma Computertypen-100 / Tekstverwerken ôf
 • Voor het Diploma Computertypen-130 Praktijk / Tekstverwerken
Een examen is niet verplicht. Het cursusgeld is excl. examengeld
Voor kinderen met dyslexie hoeft deze cursus geen belemmering te zijn. 

Exameneisen

Eisen die gesteld worden aan het behalen van beide diploma's zijn hieronder kort weergegeven.

 • Diploma Computertypen-100 / Tekstverwerken: 
  • de kandidaat typt volgens het tienvingersysteem (blind);
  • de snelheid is ten minste 100 aanslagen per minuut;
  • het maken van een e-mailbericht volgens een bepaalde opmaak;
  • het maken van een rapport volgens een bepaalde opmaak. In dit rapport moeten maximaal vijf wijzigingen (opdrachten) worden aangebracht.
 • Diploma Computertypen-130 Praktijk / Tekstverwerken:
  • de kandidaat typt volgens het tienvingersysteem (blind);
  • de snelheid is ten minste 130 aanslagen per minuut;
  • het maken van een e-mailbericht volgens een bepaalde opmaak;
  • het maken van een lay-out opdracht volgens een bepaalde opmaak. In de lay-out opdracht moeten maximaal acht wijzigingen (opdrachten) worden aangebracht.
  • het maken van een tabel volgens een bepaalde opmaak. In de tabel moeten maximaal vijf wijzigingen (opdrachten) worden aangebracht

Type locaties:

 • 4x Oldenzaal - 4x Denekamp - Ootmarsum - Weerselo - Rossum - 3x Almelo - De Lutte - 3x Glanerbrug - Hertme - Lattrop - 2x Losser.

Cursuskosten:

 • De cursuskosten zijn te vinden op het aanmeldingsformulier. Deze kosten zijn per locatie verschillend.
 • De cursuskosten zijn inclusief het benodigde lesmateriaal. Voor het gebruik van het lesmateriaal zijn geen extra kosten.
 • Bij de cursuskosten is niet inbegrepen het examengeld. Een examen is niet verplicht, maar wordt wel door bijna iedereen gedaan.

Lesmateriaal:

 • Al het lesmateriaal is in bruikleen. Deze moet na de cursus worden ingeleverd.
 • Het gebruik van het lesmateriaal zijn bij de cursuskosten inbegrepen.
UA-3973578-1