Cursussen voor
Senioren

Een leuke groep om les aan te geven. Cursussen aanbod:

  • De Starterscursus is voor de starter
  • Voor de Gevorderde Cursist
  • Cursus Tablett
  • Cursus Facebook.

Starters cursus (inhoud)

Behandeling van Windows, met de programma's Wordpad, Paint, Verkenner. Tekstverwerken in MS-Word en spreadsheet Ms-Excel (rekenprogramma). Uiteindelijk wordt Internet Explorer en E-mail behandeld in de cursus.

Cursus Facebook

Facebook is een gratis communicatie-middel waar inmiddels wereldwijd meer dan een miljard mensen gebruik van maken, in Nederland meer dan 1 miljoen. U kunt het nieuws volgen of met kleinkinderen communiceren, maar bijvoorbeeld ook om op de hoogte te blijven van uw idool of andere personen die u interesseren. U kunt op de hoogte blijven van organisaties die u interessant vindt (musea, theaters, goede doelen, etc.) U leert hoe u veilig gebruik kunt maken van Facebook, door geen privacy vrij te geven.

Cursus Tablett (Android)

Android is het besturingssysteem van Google voor tablets. Talloze fabrikanten leveren tablets met Android. Deze cursus beschrijft wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van de tablet volledig benut. Van het toetsenbord en de installatie tot het gebruik van Apps (en de Market) en de bespreking van nuttige tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Tablet te halen.

Waar kunt u ons vinden?

Waar kunt u ons met de Typecursussen vinden?
Van Glanerbrug gaan we richting Losser - De Lutte - Oldenzaal - Rossum - Denekamp - Lattrop - Ootmarsum - Agelo - Hertme - Almelo.

 

 

De Internet Typecursus
zonder begeleiding

Cursuskosten voor deze module is: € 85,--
Als er geen begeleiding is, moet een leerling het programma zelfstandig doorwerken. Discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om alles goed door te werken. Er is geen externe begeleiding, correctie of stimulans. De ouder of verzorger zal de cursist / uw kind moeten blijven ondersteunen. 

Zelfstandig thuis werken zonder begeleiding kan voor een kind van ca. 10 jaar best lastig zijn, omdat het veel zelfstandigheid en discipline vergt. Maar het is zeker niet onmogelijk. Uit ervaring kunnen wij vertellen dat het veel kinderen lukt om zelfstandig door de eilanden te werken.

Klik hier om te reserveren 

Facebook voor Senioren

Posted in Cursus Facebook voor Senioren

Cursus Facebook voor Senioren

Wij geven cursussen die specifiek gericht zijn op een wat oudere doelgroep, omdat we in de praktijk gemerkt hebben dat het voor die groep lastig is om de snelle ontwikkeling van social media bij te benen. Wij bieden u de mogelijkheid om in alle rust, in uw eigen omgeving, op uw eigen laptop of pc en op uw eigen tempo kennis te maken met Facebook. Bij onze cursus Facebook voor Senioren kunt u kiezen voor privélessen (mag ook met uw partner of een vriend/in), of zelf een groepje bij elkaar brengen voor een groepsles bij u thuis. Als u zich inschrijft met een groepje, dan deelt u samen de kosten. Bijvoorbeeld: bij deelname van 6 personen betaalt u slechts € 85,- per persoon voor de totale cursus. Dat is echt spotgoedkoop!

facebook voor senioren

Waarom op Facebook?

Facebook is een gratis communicatie-middel waar inmiddels wereldwijd meer dan een miljard mensen gebruik van maken, in Nederland meer dan 1 miljoen.

U kunt het gebruiken om met uw kleinkinderen te communiceren, maar bijvoorbeeld ook om op de hoogte te blijven van uw idool of andere personen die u interesseren. U kunt het nieuws volgen, op de hoogte blijven van organisaties die u interessant vindt (musea, theaters, goede doelen, etc.) Als u lid bent van een club (leesclub, kaartclub, sportclub, etc) dan is Facebook een handig medium om bijvoorbeeld in één keer alle leden van die club te bereiken. En natuurlijk kunt u via Facebook oude makkers van vroeger opzoeken. Bijvoorbeeld klasgenootjes of vrienden uit militaire dienst.

Kortom: Facebook biedt vele mogelijkheden. Het is een kleine investering voor jarenlang plezier!

Als u hier wat meer over wilt lezen kunt u deze voorbeelden bekijken.

Een korte toelichting op de cursus vindt u hier.

Facebook ook goed voor uw geheugen

cursus facebook voor seniorenVerder is uit onderzoek inmiddels gebleken dat ‘Facebooken’ voor senioren een goed instrument is om de mentale vaardigheden, het geheugen, aan te scherpen en meer sociale verbondenheid te ervaren. U zult zich niet meer eenzaam voelen. Facebooken betekent: elke dag contact hebben met al uw vrienden en familie, via uw computer, en zonder dure telefoonkosten.

Echt niet moeilijk!

Misschien is de drempel om te starten wat hoog, u bent wellicht bang dat u iets verkeerd doet en het lijkt allemaal nogal ingewikkeld. Het is een bekend verschijnsel, u staat hier echt niet alleen in hoor! Maar Facebook is eigenlijk heel eenvoudig. Het kan alleen niet even in een halfuurtje door een kleindochter uitgelegd worden. Daar schiet u niets mee op. Het heeft tijd nodig, moet even bezinken, u moet in alle rust kunnen oefenen en direct antwoord krijgen op uw vragen.

Dat is wat wij bieden. Lessen in blokjes van een paar uur. Veel geduld en aandacht. Antwoord op al uw vragen. Hulp als u toch nog vastloopt.

Privacy

Veel mensen maken zich druk om de privacy die ze helemaal kwijt zouden zijn als ze Facebook gaan gebruiken. Wij nemen uw privacy zeer serieus. In onze cursus leert u hoe u Facebook zo kunt instellen dat uw privacy gewaarborgd blijft. U bepaalt zelf wie uw berichten kan lezen en wie uw foto’s kan bekijken. U bepaalt zelf hoeveel informatie u over uzelf kwijt wilt.

Gezellig

Facebooken is bij uitstek een gezellige bezigheid. U bent immers met vrienden en familie in contact. We zorgen er dus ook voor dat de lessen gezellig zijn. Persoonlijke aandacht staat hoog bij ons in het vaandel en het is ook geen wedstrijd, dus u houdt lekker uw eigen tempo aan. En omdat wij aan huis lesgeven blijft u heerlijk in uw eigen omgeving en kunt u Facebook leren vanuit uw luie stoel, bij wijze van spreken!

Nazorg

Als u na het volgen van de cursus nog vragen heeft, of u loopt ergens op vast, dan staan we u zo goed mogelijk bij, telefonisch of per e-mail, net wat u wilt. Als u echt behoefte heeft aan nog iets meer intensieve begeleiding, dan kunt u altijd nog een losse les van 2 uur bijboeken.

Geen voorkennis nodig

Denkt u nou niet: “Ik weet veel te weinig van computers.” Onzin. Als u wel eens op het internet zit, en u heeft een eigen e-mail adres (of een e-mail adres dat u mag gebruiken, bijvoorbeeld van uw partner), dan heeft u voldoende basiskennis om mee te doen. Niet aarzelen; u weet meer dan u denkt! En als u nog geen eigen e-mail adres heeft, dan maken we die binnen 10 minuten voor u aan. Geen probleem.

Inschrijven of vragen voor de cursus Facebook voor Senioren

U kunt zich direct via de site inschrijven voor privé- of groepslessen. Als u eerst nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dan kan telefonisch of via het contactformulier.

Tot ziens op de cursus!

Heeft u vragen over de cursus? klik hier button

like facebook

 

Senioren cursussen

Jaarlijks gaan er een ca. 100 senioren van de leeftijd vanaf 50 jaar naar onze cursussen. Voor deze groep hebben we een starters cursus en een cursus voor gevorderden. Zeer gezellig is deze leeftijdsgroep. Maar ook dat ze op de cursussen toch veel willen leren. Graag gaan we iedere keer weer van start met kleine groepjes van 4 á 6 cursisten. Het zijn toch wel diepgaande cursussen waarin de verkenner, Ms-Word, Ms-Excel, Internet en Mail centraal behandelt worden. Deze cursussen lopen van oktober t/m maart.

UA-3973578-1