Cursussen voor
Senioren

Een leuke groep om les aan te geven. Cursussen aanbod:

  • De Starterscursus is voor de starter
  • Voor de Gevorderde Cursist
  • Cursus Tablett
  • Cursus Facebook.

Starters cursus (inhoud)

Behandeling van Windows, met de programma's Wordpad, Paint, Verkenner. Tekstverwerken in MS-Word en spreadsheet Ms-Excel (rekenprogramma). Uiteindelijk wordt Internet Explorer en E-mail behandeld in de cursus.

Cursus Facebook

Facebook is een gratis communicatie-middel waar inmiddels wereldwijd meer dan een miljard mensen gebruik van maken, in Nederland meer dan 1 miljoen. U kunt het nieuws volgen of met kleinkinderen communiceren, maar bijvoorbeeld ook om op de hoogte te blijven van uw idool of andere personen die u interesseren. U kunt op de hoogte blijven van organisaties die u interessant vindt (musea, theaters, goede doelen, etc.) U leert hoe u veilig gebruik kunt maken van Facebook, door geen privacy vrij te geven.

Cursus Tablett (Android)

Android is het besturingssysteem van Google voor tablets. Talloze fabrikanten leveren tablets met Android. Deze cursus beschrijft wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van de tablet volledig benut. Van het toetsenbord en de installatie tot het gebruik van Apps (en de Market) en de bespreking van nuttige tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Tablet te halen.

Waar kunt u ons vinden?

Waar kunt u ons met de Typecursussen vinden?
Van Glanerbrug gaan we richting Losser - De Lutte - Oldenzaal - Rossum - Denekamp - Lattrop - Ootmarsum - Agelo - Hertme - Almelo.

 

 

De Internet Typecursus
zonder begeleiding

Cursuskosten voor deze module is: € 85,--
Als er geen begeleiding is, moet een leerling het programma zelfstandig doorwerken. Discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om alles goed door te werken. Er is geen externe begeleiding, correctie of stimulans. De ouder of verzorger zal de cursist / uw kind moeten blijven ondersteunen. 

Zelfstandig thuis werken zonder begeleiding kan voor een kind van ca. 10 jaar best lastig zijn, omdat het veel zelfstandigheid en discipline vergt. Maar het is zeker niet onmogelijk. Uit ervaring kunnen wij vertellen dat het veel kinderen lukt om zelfstandig door de eilanden te werken.

Klik hier om te reserveren 

Cursus Senioren Starters

Posted in Senioren cursussen

Welkom bij de Starterscursus Senioren.


Wie kan er vandaag de dag nog zonder computer? Daarom zijn veel senioren bezig om een inhaalslag te maken in het digitale tijdperk. De cursus Senioren is speciaal voor de 50+ ontwikkeld. Voor die 50-plussers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging en binnen korte tijd de basishandelingen van het besturingssysteem Windows en enkele bijbehorende programma’s zoals WordPad, Paint, Internet Explorer en Mail onder de knie willen krijgen. Daarnaast wordt Ms-Word (dit is de tekstverwerker) en Ms-Excel (het rekenprogramma, ook spreadsheet genoemd) in deze cursus behandeld. 

Welke Senioren cursussen zijn er voor u:

  • Senioren cursus voor Starters.
  • Senioren cursus voor Gevorderden.


De senioren cursus voor starters is zoals de naam al laat vermoeden speciaal voor de starters onder u. Alles wordt behandeld zoals u hiervoor hebt kunnen lezen, en dat in 12 lessen. 

De senioren cursus voor gevorderden gaan we verder, u maakt gebruik wat u in de starters cursus hebt geleerd. U leert bijvoorbeeld van internet te downloaden, en wat u gedownload heeft in Ms-Word te zetten en te bewerken.

Cursusmateriaal:

is geschreven voor Windows 7 en Windows 8

Inhoudelijk:

12 lessen van ieder 1,5 uur, totaal 18 lesuren 
1 maal in de week bij CSD een les volgen. 
Minimaal 5 dagen in de week gedurende een 20 á 30 minuten per keer thuis oefenen.

Methoden:

Behandeling van Windows, met de programma's Wordpad, Paint, verkenner. Tekstverwerken in MS-Word 2007 / 2010 en de behandeling van spreadsheet Ms-Excel 2007 / 2010 (rekenprogramma). Uiteindelijk wordt Internet Explorer en E-mail behandeld in de cursus 

Examen:

geen examen

Welke locaties gehouden:

  • De Lutte, Denekamp, Ootmarsum

Cursuskosten:

  • De cursuskosten zijn € 135,00. Bij de cursuskosten inbegrepen zijn 3 cursusboeken en de oefen/werkbestanden om in de les of thuis te kunnen oefenen.

Lesmateriaal:

  • Al het lesmateriaal is na betaling van de cursus uw eigendom.

Meld u aan, deze cursussen zijn zeker de moeite waard. 
Klik hier voor vragen en/of aanmelden: klik hier button


 

Senioren cursussen

Jaarlijks gaan er een ca. 100 senioren van de leeftijd vanaf 50 jaar naar onze cursussen. Voor deze groep hebben we een starters cursus en een cursus voor gevorderden. Zeer gezellig is deze leeftijdsgroep. Maar ook dat ze op de cursussen toch veel willen leren. Graag gaan we iedere keer weer van start met kleine groepjes van 4 á 6 cursisten. Het zijn toch wel diepgaande cursussen waarin de verkenner, Ms-Word, Ms-Excel, Internet en Mail centraal behandelt worden. Deze cursussen lopen van oktober t/m maart.

UA-3973578-1