Cursussen voor
Senioren

Een leuke groep om les aan te geven. Cursussen aanbod:

  • De Starterscursus is voor de starter
  • Voor de Gevorderde Cursist
  • Cursus Tablett
  • Cursus Facebook.

Starters cursus (inhoud)

Behandeling van Windows, met de programma's Wordpad, Paint, Verkenner. Tekstverwerken in MS-Word en spreadsheet Ms-Excel (rekenprogramma). Uiteindelijk wordt Internet Explorer en E-mail behandeld in de cursus.

Cursus Facebook

Facebook is een gratis communicatie-middel waar inmiddels wereldwijd meer dan een miljard mensen gebruik van maken, in Nederland meer dan 1 miljoen. U kunt het nieuws volgen of met kleinkinderen communiceren, maar bijvoorbeeld ook om op de hoogte te blijven van uw idool of andere personen die u interesseren. U kunt op de hoogte blijven van organisaties die u interessant vindt (musea, theaters, goede doelen, etc.) U leert hoe u veilig gebruik kunt maken van Facebook, door geen privacy vrij te geven.

Cursus Tablett (Android)

Android is het besturingssysteem van Google voor tablets. Talloze fabrikanten leveren tablets met Android. Deze cursus beschrijft wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van de tablet volledig benut. Van het toetsenbord en de installatie tot het gebruik van Apps (en de Market) en de bespreking van nuttige tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Tablet te halen.

Waar kunt u ons vinden?

Waar kunt u ons met de Typecursussen vinden?
Van Glanerbrug gaan we richting Losser - De Lutte - Oldenzaal - Rossum - Denekamp - Lattrop - Ootmarsum - Agelo - Hertme - Almelo.

 

 

De Internet Typecursus
zonder begeleiding

Cursuskosten voor deze module is: € 85,--
Als er geen begeleiding is, moet een leerling het programma zelfstandig doorwerken. Discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om alles goed door te werken. Er is geen externe begeleiding, correctie of stimulans. De ouder of verzorger zal de cursist / uw kind moeten blijven ondersteunen. 

Zelfstandig thuis werken zonder begeleiding kan voor een kind van ca. 10 jaar best lastig zijn, omdat het veel zelfstandigheid en discipline vergt. Maar het is zeker niet onmogelijk. Uit ervaring kunnen wij vertellen dat het veel kinderen lukt om zelfstandig door de eilanden te werken.

Klik hier om te reserveren 

Cursus Tablett voor Senioren

Posted in Cursus Tablett (Android) voor Senioren

 Haal alles uit de Android Tablet

Android is het besturingssysteem van Google voor tablets. Talloze fabrikanten leveren tablets met Android. Deze cursus beschrijft wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van de tablet volledig benut. 

Van het toetsenbord en de installatie tot het gebruik van Apps (en de Market) en de bespreking van nuttige tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Tablet te halen.

 

En dat in 6 lessen in deze cursus.
Cursuskosten € 85,00, deze kosten zijn inclusief te gebruiken cursusmateriaal.

Wilt u weten op welke dagen de cursus eventueel start en/of u wilt reserveren klikt u op:
 klik hier button

 

Cursus inhoudelijk:

 De eerste stappen

 Maak kennis

 Web en e-mail

 Surfen op internet en het versturen en ontvangen van je mailberichten

 Camera

 Het gebruik van de ingebouwde camera

 Contacten en agenda

 Het organiseren van je contactadressen en bijhouden agenda

 Muziek

 Het luisteren en beheren van je muziekbibliotheek

 Foto’s, youTube en video

 Bekijk deze media in de beste kwaliteit

 Apps en de Market

 download gratis of betaalde programma’s 

 Tips en de Market

 wat is handig en/of veiliger om te weten 

 

Android logo
 

Android op de GSM (mobiele telefoon)
 

Android op de Tablet

 

 


 

 

 

 

 

 

Senioren cursussen

Jaarlijks gaan er een ca. 100 senioren van de leeftijd vanaf 50 jaar naar onze cursussen. Voor deze groep hebben we een starters cursus en een cursus voor gevorderden. Zeer gezellig is deze leeftijdsgroep. Maar ook dat ze op de cursussen toch veel willen leren. Graag gaan we iedere keer weer van start met kleine groepjes van 4 á 6 cursisten. Het zijn toch wel diepgaande cursussen waarin de verkenner, Ms-Word, Ms-Excel, Internet en Mail centraal behandelt worden. Deze cursussen lopen van oktober t/m maart.

UA-3973578-1