Cursussen voor
Senioren

Een leuke groep om les aan te geven. Cursussen aanbod:

  • De Starterscursus is voor de starter
  • Voor de Gevorderde Cursist
  • Cursus Tablett
  • Cursus Facebook.

Starters cursus (inhoud)

Behandeling van Windows, met de programma's Wordpad, Paint, Verkenner. Tekstverwerken in MS-Word en spreadsheet Ms-Excel (rekenprogramma). Uiteindelijk wordt Internet Explorer en E-mail behandeld in de cursus.

Cursus Facebook

Facebook is een gratis communicatie-middel waar inmiddels wereldwijd meer dan een miljard mensen gebruik van maken, in Nederland meer dan 1 miljoen. U kunt het nieuws volgen of met kleinkinderen communiceren, maar bijvoorbeeld ook om op de hoogte te blijven van uw idool of andere personen die u interesseren. U kunt op de hoogte blijven van organisaties die u interessant vindt (musea, theaters, goede doelen, etc.) U leert hoe u veilig gebruik kunt maken van Facebook, door geen privacy vrij te geven.

Cursus Tablett (Android)

Android is het besturingssysteem van Google voor tablets. Talloze fabrikanten leveren tablets met Android. Deze cursus beschrijft wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van de tablet volledig benut. Van het toetsenbord en de installatie tot het gebruik van Apps (en de Market) en de bespreking van nuttige tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Tablet te halen.

Senioren cursussen

Jaarlijks gaan er een ca. 100 senioren van de leeftijd vanaf 50 jaar naar onze cursussen. Voor deze groep hebben we een starters cursus en een cursus voor gevorderden. Zeer gezellig is deze leeftijdsgroep. Maar ook dat ze op de cursussen toch veel willen leren. Graag gaan we iedere keer weer van start met kleine groepjes van 4 á 6 cursisten. Het zijn toch wel diepgaande cursussen waarin de verkenner, Ms-Word, Ms-Excel, Internet en Mail centraal behandelt worden. Deze cursussen lopen van oktober t/m maart.

UA-3973578-1