Europees Computer Rijbewijs

Het Europese Computer Rijbewijs, afgekort ECR. is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat u deze complete cursus in modules kunt afwerken. Lees boven bij ECDL.

 

Module 0:
Starters module

Inhoud:

  • Algemene PC-introductie,
  • Basisvaardigheden met Windows,
    bijvoorbeeld de verkenner (mappen en bestanden)
  • Word en Excel
  • Internet 

Voor wie:

Voor iedereen die een gedegen basis cursus wil gaan volgen. bijvoorbeeld herintreders of mensen uit de werkplaats die kantoorwerkzaamheden gaan verrichten.

Module 3: Tekstverwerking met Word 

In deze module wordt na de cursus van de cursist verwacht dat hij laat zien competent te zijn in het gebruik van een tekstverwerker bij het maken van algemene brieven en documenten. Bijvoorbeeld: uw brief voorbereiden, opmaak, pagina invoegen, tabellen, spellingcontrole. Maar ook Teken-, Alinea- en pagina opmaak wordt behandeld. Zie uitgebreide uitleg.

Module 4: Spreadsheets met Excel 

In deze module wordt na de cursus van de cursist verwacht dat hij laat zien competent te zijn in het gebruik van een spreadsheet. Deze module is voor gevorderde kennis van spreadsheets. Bijvoorbeeld de analyse van tabellen, voorwaardelijke opmaak of aangepaste getal notatie. Bij de start wordt de basis van Excel in een paar lessen uitgelegd. Zie verder uitleg.

ECDL wat is het?

ECDL is de afkorting van European Computer Driving Licence, het Europees Computer Rijbewijs. Het ECDL levert toetsen, examens en certificaten in digitale vaardigheden. 

In het lesmateriaal leert de cursist vaardigheden om programma’s op een efficiënte en professionele manier te gebruiken. 

Drie goede redenen om voor het lesmateriaal ECDL te kiezen:

  • Zeer geschikt voor het oefenen en verbeteren van computervaardigheden.
  • Keuze uit boeken en digitaal lesmateriaal.
  • Goede voorbereiding voor het ECDL-examen.


Ons lesmateriaal bereidt voor op ECDL examens en is door het ECDL goedgekeurd. Om in aanmerking te komen voor een ECDL diploma moet de cursist examen doen bij het ECDL

UA-3973578-1